10 فیلم کمیک بوکی که جزو فیلم های کالت (Cult) محسوب می‌شوند

10-فیلم-کمیک-بوکی-که-جزو-فیلم-های-کالت-cult-محسوب-می‌شوند

یک فیلم کالت، اثر سینمایی عمدتا خارج از قواعد ژانر است که هواداران زیادی از قشرهای مختلف یک اجتماع را در مقام تماشاگر به خود جذب کرده و مابه‌ازای اجتماعی ایجاد می‌کند. در این مقاله چند فیلم کالت کمیک بوکی را مرور کنیم.

مقدمه: امروزه بازار فیلم های کمیک بوکی بسیار داغ و محبوب بوده و در سراسر جهان طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است. اما گاهی اوقات طوری که باید پیش برود، نمی‌رود و بسیاری از فیلم های کمیک بوکی کمتر از اون چیزی که لایق‌شون بود، نصیبشون شد. اما امروزه برخی از این فیلم ها توسط منتقدین سینما بار دیگر زیر ذره‌بین قرار گرفتند و دوباره ارزیابی شدند که به این نوع فیلم ها در سینما، فیلم های کالت (cult) گفته می‌شود. ناگفته نماند که برخی از این فیلم ها در سینما، بسیار تأثیرگذار بوده و نقش مهمی دارند. از جمله فیلم صورت زخمی (Scarface) با بازی آل پاچینو که یکی از این نوع آثار به حساب می‌آید.

 

10- هالک (2003)

قبول دارم که این فیلم خیلی ها رو ناامید کرد و این فیلم در مقاله فیلم های ناامید کننده آقای ترابی هم به چشم می‌خورد. فیلمی درباره موشکافی داستان زندگی بروس بنر و چگونگی تبدیل او به یک غول سبز. آنگ لی (فیلمساز ویتنامی که با ساخت فیلم هایی با موضوعات احساسی به شهرت رسید) به داستان هالک به شکل هوشمندانه ای پرداخت و ما را به عمق داستان برد. یعنی با استفاده از پانل های کمیک بوکی در طول فیلم که سبک قصه گویی فیلم را تشکیل می‌داد و ظاهر هالک که به دنیای کمیک بوک شباهت زیادی داشت. (اما خب معلوم شد که سکانس هایی که در شب فیلمبرداری شدند، از جمله مبارزه هالک با سگ های جهش یافته خروجی خوبی از آب در نیامدند.) به هر حال در زمان اکران، فیلم از لحاظ تجاری و هنری شکست خورد و مورد استقبال زیادی واقع نشد. در سال 2018 تعدادی از منتقدین درباره این فیلم اینگونه نوشتنداین فیلم یک اثر پاپ آرت است که لایق بازبینی مجدد را داردآنگ لی هم در سال 2023 به این صحبت ها واکنش نشان دادمثل یک فیلم کالت بود، اما قرار نبود اینطور باشد. این یک فیلم استودیویی بزرگ و پرهزینه بود. اما خوشحالم که برخی از افراد مثل شما واقعاً آن را دوست دارند».

 

9- فانتوم (1996)

فیلم فنتوم

فانتوم شخصیتی جنگلی مانند تارزان که توسط لی فالک در سال 1936 خلق شد که گفته میشه حتی از سوپرمن هم قدیمی‌تره! او در غاری به شکل جمجمه زندگی می‌کند و یک اسب به نام قهرمان و یک گرگ به اسم شیطان دارد. در دهه 40 یک فیلم سیاه و سفید از این شخصیت ساخته شد که کمتر کسی از وجود این فیلم باخبره! اما قطعا فیلمی به کارگردانی سلیمون وینسر که در دهه 90 ازش ساخته شد تونست بار دیگه این شخصیت رو معرفی کنه (به خصوص برای کسانی که با فانتوم آشنایی ندارند.) این فیلم در زمان اکران شکست سختی در نزد منتقدین و در گیشه خورد. بسیاری از منتقدین از داستان معمولی و صحنه های اکشن کم هیجان انتقاد کردند. اما تعدادی منتقدان هم از جمله راجر ایبرت به این فیلم نقد مثبتی دادند. گفته میشه که قرار بوده دو دنباله دیگه از این فیلم ساخته بشه اما بخاطر فروش ناامید کننده ای که داشت، کنسل شد. در هرحال این فیلم امروزه در نزد کمیک فن ها محبوبیت زیادی برخوردار است و در طول این سال ها، هواداران زیادی پیدا کرده و تبدیل به یک کالت کلاسیک شده است.

 

8- فلش گوردون (1980)

فلش گوردون (1980)

فلش گوردون یکی از فیلم های کلاسیک به حساب میاد که در آمریکا از شهرت بالایی برخوردار است و در بسیاری از آثار امروزی به این فیلم ادای احترام می‌کنند. داستان این فیلم درباره یک بازیکن فوتبال به نام فلش گوردون است که به طور اتفاقی پایش به مبارزات فضایی باز می‌شود و به جنگ امپراتو مینگ می‌رود. این فیلم به کارگردانی مایک هاجز (که اوایل قرار بود جرج لوکاس، فدریکو فلینی و نیکلاس روگ کارگردان فیلم باشند.) بر پایه کمیک های الکس ریموند و با بازی سم جونز در نقش اصلی اکران شد و مورد توجه زیادی قرار نگرفت. زیرا یادآور کلیشه های دهه 60 بود که واقعا نمیشد این فیلم رو جدی گرفت. به هرحال این فیلم همانطور که در ابتدا گفتم، امروزه طرفداران بسیاری زیادی دارد از جمله طراح بزرگ دنیای کمیک (الکس راس) و ادگار رایت که در فیلم اسکات پیلگریم علیه دنیا از عناصر فیلم فلش گوردون بهره برد. (در ادامه قراره به این فیلم هم بپردازیم).

 

7- پاپای (1980)

پاپای 1980

پاپای یا ملوان زبل که توسط هنرمند خلاقی به نام الزی کریسلر سگار در سال 1929 خلق شد و فرهنگ عامه آمریکا را دگرگون ساخت. طوری که بعد از چند سال مصرف اسفناج در آمریکا به سه برابر رسید! این استقبال شگفت انگیز باعث ساخت فیلمی به کارگردانی رابرت آلتمن اسکار گرفته و با بازی رابین ویلیامز در نقش دریانورد محبوب دنیای کمیک شد و به روی پرده سینما رفت. نقدهای فیلم چنان منفی بود که یک سال بعد، این فیلم برنده چند جایزه تمشک طلایی (جایزه ای که به بدترین فیلم های سال داده میشه) شد! و بسیاری این فیلم را به تمسخر گرفتند. اما امروزه توسط منتقدین جوان‌تر تحسین شد. زیرا تم موزیکال داشت و به لحاظ بصری و داستانی به شدت به کمیک های سگار وفادار بود. از طراحی لباس گرفته تا گریم و طراحی صحنه، همه آن ها بازتابی از کمیک های پاپای بود. نکته جالب درباره این فیلم اینکه در مرحله پیش تولید، دهکده ای برای لوکیشن اصلی فیلم ساخته شد و قرار بود بعد از اتمام فیلمبرداری، تخریب بشه. اما نشد و الان این دهکده تبدیل به یک جاذبه گردشگری شده!

 

6- لاک پشت های نینجا (1990)

پوستر لاک پشت های نینجا

قطعا لاک پشت های نینجا با سریال بینظیر دهه 80، نام این کمیک بار دیگر بر سر زبان ها افتاد. با آغاز دهه 90 فکر ساخت اولین لایو اکشن در ذهن استدیوهای فیلمسازی آن دوران نقش بست. بنابراین اولین قسمت از سه گانه لاک پشت های نینجا به کارگردانی استیو بارون ساخته شد و ناگفته نماند که این فیلم به دلیل لحن نسبتاً دارکی که داشت مورد انتقاد قرار گرفت. اما چیزی که می‌توان در دفاع از این فیلم گفت: حال و هوای کمیک بوکی، به خصوص ظاهر لاک پشت ها (که توسط جیم هنسن ساخته شد) و لوکیشن ها بی‌نظیر بود. با اینکه الان از مد افتاده به حساب میاد اما از نسخه های جدید لاک پشت های نینجا به شدت بهتر و استانداردتر به حساب میاد. این فیلم هم به مرور تبدیل به یک فیلم کالت کلاسیک شد. دو دنباله این فیلم به شدت ضعیف و درب و داغون از آب دراومد.

 

5- واچمن (2009)

واچمن (2009)

همه ما به خوبی می‌دونیم که زک اسنایدر یکی از بدترین فیلمساز های دنیای کمیک است که من همیشه اون رو با جوئل شوماخر مقایسه می‌کنم. اسنایدر با تخریب تمدن ایران در فیلم منفور سیصد کارش رو در عرصه کارگردانی شروع کرد و بعد از چند سال به سراغ دنیای سینمایی دی سی رفت. اما قبل از اون، در سال 2009 فیلم واچمن رو ساخت که به اعتقاد خیلی ها، بهترین فیلم او به حساب میاد. این فیلم براساس کمیک مشهور آلن مور ساخته شد و موقع اکران فیلم، به شدت کم فروخت و به اصطلاح تبدیل به بمب گیشه شد و از طرفی هم نقدهای منتقدین متوسط رو به پایین بود. از جمله خود آلن مور که فیلم زک اسنایدر رو آشغال خطاب کرد و حتی از وارنر بهش زنگ زدند و گفتند که قراره به آلن مور مبلغ زیادی به خاطر این فیلم بهش بدن. اما مور به طرز غیر قابل پیش‌بینی گفت: همه پول رو بین تیم سازنده پخش کنید. فقط اسم من رو از تیتراژ فیلم حذف کنید! با این همه جنجالی که این فیلم داشت، اما امروزه از این فیلم تقدیر میشه و خیلی ها عاشق و هوادار دو آتیشه این فیلم هستند.

 

4- بازگشت بتمن (1991)

بازگشت بتمن (1991)

قبل از اینکه کریستوفر نولان با سه گانه دارک نایت، بتمن رو به اوج محبوبیت برسونه، تیم برتون در سال 1989 دست به کار شد. قسمت اول، فیلم خیلی خوبی بود. (با بازی عالی جک نیکلسون در نقش جوکر) اما یکسری از پیچش های داستانی باب میل هواداران نبود. بنابراین قسمت دوم تحت عنوان بازگشت بتمن ساخته شد که بسیار بهتر از قسمت اول بود. لباس بتمن، فضای گوتیک و فانتزی، گریم پنگوئن و نقش آفرینی میشل فایفر در قالب کت وومن از یک شاهکار کمیک بوکی خبر داد. اما متاسفانه فروش این فیلم خیلی کم بود و گفته میشه تعداد زیادی از پدر و مادرها از این فیلم انتقاد کردند که این فیلم مناسب بچه هاشون نیست و صحنه های خیلی ترسناک و خشونت آمیزی داره. (مثل صحنه گاز گرفتن دماغ مشاور عکاسی مکس شرک توسط پنگوئن که به خون دماغ شدن او منتهی شد.) به همین دلیل وارنر جوئل شوماخر رو وارد پروژه بتمن کرد و با برگرداندن جو لوس و کلیشه‌ای دهه 60 و ساخت فیلم بتمن و رابین، بدترین فیلم تاریخ کمیک بوکی رو رقم زد.

 

3- مرد راکتی (1991)

مرد راکتی (1991)

مرد راکتی از اون شخصیت های گمنام به حساب میاد که در سال 1982 خلق شد و از روی کمیکش در اوایل دهه 90 فیلمی با نقش آفرینی بیلی کمپبل و جنیفر کانلی ساخته شد که یکی از بهترین فیلم های کمیک بوکی محسوب میشه. داستان مردی به نام کلیفورد سکورد که در دوره جنگ جهانی دوم در مسابقات هوایی شرکت میکند اما به دلایلی از این حرفه کنار می‌کشد و موشکی که توسط تعدادی سارق دزدیده شده بود را پیدا میکند و اینگونه ابرقهرمانی به نام مرد راکتی خلق می‌شود. این فیلم هم همانند آثار قبلی، در گیشه شکست خورد و دست کم گرفته شد. در حالی که امروزه بسیاری از مخاطبان آرزوی دیدن قسمت بعدی این فیلم رو دارند. مرد راکتی نتوانست با غول های سینمایی همان سال از جمله ترمیناتور 2: روز داوری رقابت کند و به همین دلیل تا مدتی از یادها رفت.

 

2- سایه (1994)

سایه (1994)

سایه شخصیتی بسیار قدیمی که گفته میشه یکی از منابع الهام بخش باب کین برای خلق بتمن بوده. در سال 1994 فیلم سایه با بازی الک بالدوین ساخته شد که از لحاظ بصری و حال و هوا به دهه 30 نزدیک بود و به همین دلیل شاهد یکی از وفادارترین فیلم های کمیک بوکی بودیم. این فیلم داستان اشراف زاده ای را روایت می‌کند که در شب ها لباسی سیاه بر تن می‌کند و به سراغ جنایتکاران می‌رود. گفته میشه منتقدین این فیلم رو تقلیدی از فیلم های بتمن تیم برتون نامیدند و از فیلمنامه آن تاختند. اما فیلم سایه یکی از جذاب ترین فیلم های کمیک بوکی به حساب میاد و اینجا هم می‌توان دید که منتقدین باز اشتباه کردند! امروزه نظرات کاربران و مخاطبان برای این فیلم به شدت مثبت بوده است.

 

1- اسکات پیلگریم علیه دنیا (2010)

اسکات پیلگریم علیه دنیا (2010)

ادگار رایت در ساخت فیلم های کمیک بوکی تبحر خاصی دارد و فیلمی که در سال 2010 ساخت، به اسم اسکات پیلگریم علیه دنیا که براساس کمیکی به همین نام است، یک شاهکار کمیک بوکی تحویل مخاطبان داد. او از بسیاری از ارجاعات و مشخصات کمیک بوکی در فیلم گنجاند و باعث خلق اثری هنری که هم از لحاظ بصری مسحور کننده است و هم فیلمنامه ای. متاسفانه این فیلم هم همانند فیلم های قبلی، یک ضرر مالی به حساب می‌آید و به اثری دست کم گرفته شده تبدیل شد که بسیاری از مخاطبانی که این فیلم را دیدند، آن شاهکار نامیدند.

 

امیرحسین جعفری

AmirhoseinJafari2005

All rights reserved © Spidey.ir 2023

     (هرگونه كپی‌برداری و نقل قول از اخبار و مقالات این سایت تنها با ذكر منبع و نام نویسنده مجاز می‌باشد)

 

مطالب مرتبط:

15 کارگردان برتر فیلم های کمیک بوکی

10 فیلم ابرقهرمانی که به مارول و دی سی تعلق ندارند ولی باید حتما آنها را تماشا کنید!

65 فیلم ابرقهرمانی و کمیک بوکی برتر تاریخ سینما

10 فیلم ابرقهرمانی/کمیک بوکی فراموش شده سینما

50 فیلم ابرقهرمانی و کمیک بوکی برتر تاریخ سینما

پرخرج ترین فیلم های کمیک بوکی تاریخ سینما

15 مشکل سری فیلم های "شوالیه تاریکی"

15 فیلم ابرقهرمانی عجیب دنیای سینما

40 فیلمی که (احتمالا) نمیدانستید کمیک بوکی هستند – قسمت اول

40 فیلمی که (احتمالا) نمیدانستید کمیک بوکی هستند – قسمت دوم

نقد و بررسی فیلم های سینمایی مرد عنكبوتی

رتبه بندی فیلم های دنیای سینمایی مارول (MCU)

20 انیمیشن ابرقهرمانی برتر تاریخ

نقد و بررسی فیلم "مرد عنکبوتی: راهی به خانه نیست"

رتبه بندی فیلم های دنیای ایکس من (X-MEN FILMS)

10 انیمیشن ابرقهرمانی برتر تاریخ سینما

20 انیمیشن ابرقهرمانی برتر تاریخ

10 فیلم ناامید كننده ابرقهرمانی  

بدترین فیلم های كامیك بوكی تاریخ سینما!

بدترین بازی های ابرقهرمانی  

10 فیلم ابرقهرمانی/کمیک بوکی فراموش شده سینما

10 فیلم و مجموعه برتر ابرقهرمانی که هواداران ساخته اند + لینک دانلود

10 بازی کمیک بوکی برتر تاریخ

20 خبیث برتر فیلم های کمیک بوکی مارول

10 نقش آفرینی برتر فیلم های کمیک بوکی

برترین خبیثان فیلم های کمیک بوکی

10 فیلم کمیک بوکی/ابرقهرمانی ترسناک برتر تاریخ سینما!

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید :

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

دیدگاه‌ها   

AmirhoseinJafari2005
#1 AmirhoseinJafari2005 1402-06-28 05:01
سلام و تشکر ویژه از آقای ترابی بابت انتشار مقاله.

به شخصه خودم خیلی با فیلم های هالک، پاپای، بازگشت بتمن و اسکات پیلگریم حال می‌کنم. انگار از داخل کمیک اومدن بیرون.
اما خب وفاداری بصری تنها کافی نیست و باید فیلم همه جانبه شاهکار بود. به همین دلیل "برخی" از فیلم های این لیست در حد انتظارات تماشاچیان نبودند. اما به این معنا نیست که به درد تماشا نمی‌خورند. ;-)
نقل قول کردن
ArmanSpidery
#2 ArmanSpidery 1402-06-28 08:35
سلام و عرض تشکر از مطلب آقا امیر حسین جعفری
مورد ۱۰ یک ایراد داره و اونم اینه که آنگ لی کارگردان تایوانیه نه ویتنامی
مورد و مشکل جوئل شوماخر هم ربطی به خشونت و ترسناک بودن برتون نداشت ایراد از جای دیگریه
نقل قول کردن
Vibranium Man
#3 Vibranium Man 1402-06-28 09:53
با تشکر از آقای جعفری. مقاله خوبی بود
فقط در مورد سطر ۳ توضیحات پاپای باید به نقل از کتاب تاریخچه تحلیلی کمیک استریپ از استاد ترابی بگم:
در تاریخ ۲۶ ژوئن ۱۹۳۱ برای اولین بار به اسفناج به منبع قدرت پاپای اشاره شد و بلافاصله مصرف اسفناج تا ۳۰ درصد در آمریکا افزایش یافت!
( اما شما نوشتید سه برابر شده)
نقل قول کردن
ادریس نصراللهی
#4 ادریس نصراللهی 1402-06-28 11:28
عجب مقاله جذابی ، هم با مفهوم کالت بیشتر آشنا شدم هم ۱۰ مورد از بهترین فیلم های ژانر ابرقهرمانی که بعد از این همه سال که از زمان اکران اشون میگذراه مورد بازبینی منتقدین قرار گرفتن و بیشتر از قبل تحسین شدن و طرفدارای زیادی هم بین عموم مردم پیدا کردن رو شناختم
جای خالی همچین مقاله ای حس میشد تو سایت ، دست آقای جعفری درد نکنه
نقل قول کردن
نینجای یخی
#5 نینجای یخی 1402-06-28 11:31
به به ، چه مقاله خوبی . دست اقا جعفری درد نکنه . زحمت دادیم بهتون . اگر پیدا کنم این فیلم ها رو با سانسور می بینم .
نقل قول کردن
Haj Peter
#6 Haj Peter 1402-06-28 11:37
ممنون بابت این مقاله،
نظر مثبت راجر ایبرت در مورد فیلم فانتوم واسم جالب بود
نقل قول کردن
The Spectacular Burmun
#7 The Spectacular Burmun 1402-06-28 12:20
سلام به تمامی دوستان و تشکر ویژه از آقای جعفری.
فیلم های کالت هم درنوع خودشون میتونن موفق بشن و چند نمونه از این فیلم ها واقعا به دل آدم میشینن.ولی بین همه شون به ترتیب بازگشت بتمن و اسکات پیلگریم رو خیلی دوست دارم.بازگشت بتمن که اگه The Dark Knightنبود تو Top 20 فیلم های برترم میذاشتمش(باور میکنید یه لیست ۵۰ تایی برای خودم دارم؟)و چون اون فیلم هست Batman Begins رو تو بیستای اول گذاشتم.و واقعا هم فضای عالی برای بتمن خلق کرده بود و مناسب بود؛ولی وارنره دیگه.فقط پول(لامصب فقط اینم نیست.خیلی از کمپانی ها مثل سونی هم اینطور فکر میکنن)و جوئل شوماخر به جرئت جفت چیزایی که ساخت جزو لیست بد های من بودن(تعریف از خود نباشه ولی یه لیست ۳۰ تایی هم برای بدترین ها دارم)در هر صورت این فیلم رو خیلی دوست دارم و با آقای ترابی هم عقیده هستم؛بعد از بتمن آغاز میکند برترین فیلم بتمنه(چون رگه هایی از بروس وین محور بودن،ضد قهرمانی عالی به اسم کت وومن و نقش آفرینی میشل فایفر،خبیثی مثل پنگوئن با نقش آفرینی دنی دویتیو،بتمنی عالی مثل مایکل کیتون که برترین بازیگر بتمنه و ... خیلی عوامل دست به دست هم دادن تا با شاهکار طرف باشیم.ولی حیف و صد حیف که الان تو خاطره هاست و عجب خاطره خوبی هم هست(البته اگه فلش خرابش نمیکرد)
نقل قول کردن
AmirhoseinJafari2005
#8 AmirhoseinJafari2005 1402-06-28 15:20
به نقل از ArmanSpidery:

مورد و مشکل جوئل شوماخر هم ربطی به خشونت و ترسناک بودن برتون نداشت ایراد از جای دیگریه

سلام دوست عزیز.
منابع معتبر موجوده که این فیلم به دلایلی شکست خورد و ضرر مالی محسوب می‌شد و اصلی ترین دلایلش هم دارک بودن برخی صحنه ها بود.

از ویکی پدیای انگلیسی نقل می‌کنم:
پس از شکست نسبی بازگشت بتمن ، برتون به عنوان کارگردان سومین فیلم، بتمن برای همیشه ، (1995) با جوئل شوماخر جایگزین شد تا سری را در یک فیلم-خانوادگی ببرد.
با این حال ، «بازگشت بتمن» به عنوان دنباله‌ای بر پنجمین فیلم پرفروش تاریخ، ناامیدکننده‌ای در نظر گرفته شد و حدود 114.8 میلیون دلار کمتر از فروش 411.6 میلیون دلاری بتمن در سینما داشت. در جولای 1992، مدیران ناشناس برادران وارنر در مورد فیلم گفتند: "خیلی تاریک است. خیلی سرگرم کننده نیست."
علیرغم رده‌بندی PG-13 آن توسط انجمن فیلم‌های سینمایی ، به والدین هشدار می‌دهد که ممکن است یک فیلم حاوی محتوای قوی و نامناسب برای کودکان باشد، برخی از مخاطبان (به‌ویژه والدین) از محتوای خشونت‌آمیز و جنسی «بازگشت بتمن» خوششان نمی‌آید. استودیو هزاران نامه شکایت دریافت کرد.
نقل قول کردن
2t2assassin987
#9 2t2assassin987 1402-06-28 22:49
ممنون از آقای جعفری عزیز بابت مقاله خیلی خوب بود خسته‌ نباشید... :lol:
بنظرم هیچوقت نبايد به نظر منتقد ها کاملا توجه کرد ...
چون بعضی از منتقد ها واقعآ با دید بدی به بعضي از آثار نگاه می کنن،با اینکه اون اثر می تونه یه اثر قابل‌ قبول و خوب باشه!
:sad: :sad:
هیچ موقع به نمره یه اثر توجه نکنید...
چه فیلم باشه،چه سریال،انیمه،کمی ک،کتاب،گیم و....


شاید اون اثر رو تجربه کردین و خوشتون اومد! :-*

تازه بیش از حد دنبال کردن نمرات و نقد های آثار مختلف نظراتتون رو به طرز احمقانه و فاحشی عوض می کنه!!!


من شخصا شده عاشق یه اثر بودم‌ و یه نقد و نظر رو دربارش خوندم و نظرم از این رو به اون رو شد...

نه بخاطر اینکه نظر خودم عوض شده...

بلکه تحت‌ تاثیر اون نظر قرار گرقت!!

هرازگاهی بیاین و کمی فکر کنید و نظرتون رو درباره اون اثر مرور کنید یا حتی یه جا بنویسید....

این کار نه تنها لذت بخش و جالبه،بلکه باعث میشه از خودتون و علاقتون آگاهی بیشتری داشته باشید...

ببخشيد زیاد شد بازم تشکر می کنم این سایت و تک تک مقالاتش شاهکار هستن...

خسته نباشید. :-)
نقل قول کردن
نینجای یخی
#10 نینجای یخی 1402-06-29 15:55
به نقل از 2t2assassin987:
ممنون از آقای جعفری عزیز بابت مقاله خیلی خوب بود خسته‌ نباشید... :lol:
بنظرم هیچوقت نبايد به نظر منتقد ها کاملا توجه کرد ...
چون بعضی از منتقد ها واقعآ با دید بدی به بعضي از آثار نگاه می کنن،با اینکه اون اثر می تونه یه اثر قابل‌ قبول و خوب باشه!
:sad: :sad:
هیچ موقع به نمره یه اثر توجه نکنید...
چه فیلم باشه،چه سریال،انیمه،کمیک،کتاب،گیم و....


شاید اون اثر رو تجربه کردین و خوشتون اومد! :-*

تازه بیش از حد دنبال کردن نمرات و نقد های آثار مختلف نظراتتون رو به طرز احمقانه و فاحشی عوض می کنه!!!


من شخصا شده عاشق یه اثر بودم‌ و یه نقد و نظر رو دربارش خوندم و نظرم از این رو به اون رو شد...

نه بخاطر اینکه نظر خودم عوض شده...

بلکه تحت‌ تاثیر اون نظر قرار گرقت!!

هرازگاهی بیاین و کمی فکر کنید و نظرتون رو درباره اون اثر مرور کنید یا حتی یه جا بنویسید....

این کار نه تنها لذت بخش و جالبه،بلکه باعث میشه از خودتون و علاقتون آگاهی بیشتری داشته باشید...

ببخشيد زیاد شد بازم تشکر می کنم این سایت و تک تک مقالاتش شاهکار هستن...

خسته نباشید. :-)

احسنت ! منم یه زمانی وا بسته نقد ها و نمره های فیلم ها بودم ، ولی الان با افتخار میگم عاشق فیلم بتمن فور اور هستم !
نقل قول کردن
Haj Peter
#11 Haj Peter 1402-06-30 01:17
منم قبلا نمره و نقد ها واسم مهم بود، یه وقت هایی بعضی از فیلم ها به حقشون نمیرسیدن ولی خوب از این اتفاقات کم پیش میومد، ولی الان دیگه زیاد شده، فیلم مزخرف فلش باید بالای 70بگیره؟ اون وقت فیلمایی مثل انت من 3 بالای 40 امیزینگ 2 هم 51؟این دو فیلم ضعف دارن ولی به شدت از فاجعه ای به اسم فلش بهترن و حقشون بیشتر از ایناست،یعنی نمره ها رسما کشک، البته باید در زمینه فیلم های کمیک بوکی مبنا رو بر پایه کمیک قرار بدیم، قوانین و تکنیک سینما هم مهمه ولی فیلم کمیکی اسمش روشه،بر پایه کمیک ساخته میسه و باید به منبع خودش وفادار باشه( مخصوصا ذات شخصیت و فضای داستان) و با تغییرات مناسب یه اثر خوب تحویل مخاطب بدن.(سریال دردویل و اسپایدر من خارقالعاده مثال های عالی برای این مورد هست)
از این بی عدالتی ها زیاد انجام شده تو سایت هم بهش اشاره شده ( و زیاد نمیخوام در موردش صحبت کنم ولی) مثلا فیلم جوکر که عملا یه فیلمی که ربطی به کمیک نداشت، اصلا جوکری وجود نداشت، ولی خب همه به به و چه چه کردن و فیلم هم اسکار به جیب زد، یا مثلا سه گانه نولان که زیادی گنده شده...
در کل در خارج از دنیای کمیک که هیچ، ولی در دنیای کمیک اگه فیلمی ساخته شد با اطلاعات کمیکی نگاهش کنید و در موردش نظر بدین،
سینما و کمیک تفاوت های ریز و درشتی با هم دارن...
نقل قول کردن
The Spectacular Burmun
#12 The Spectacular Burmun 1402-06-31 20:00
به نقل از Haj Peter:
منم قبلا نمره و نقد ها واسم مهم بود، یه وقت هایی بعضی از فیلم ها به حقشون نمیرسیدن ولی خوب از این اتفاقات کم پیش میومد، ولی الان دیگه زیاد شده، فیلم مزخرف فلش باید بالای 70بگیره؟ اون وقت فیلمایی مثل انت من 3 بالای 40 امیزینگ 2 هم 51؟این دو فیلم ضعف دارن ولی به شدت از فاجعه ای به اسم فلش بهترن و حقشون بیشتر از ایناست،یعنی نمره ها رسما کشک، البته باید در زمینه فیلم های کمیک بوکی مبنا رو بر پایه کمیک قرار بدیم، قوانین و تکنیک سینما هم مهمه ولی فیلم کمیکی اسمش روشه،بر پایه کمیک ساخته میسه و باید به منبع خودش وفادار باشه( مخصوصا ذات شخصیت و فضای داستان) و با تغییرات مناسب یه اثر خوب تحویل مخاطب بدن.(سریال دردویل و اسپایدر من خارقالعاده مثال های عالی برای این مورد هست)
از این بی عدالتی ها زیاد انجام شده تو سایت هم بهش اشاره شده ( و زیاد نمیخوام در موردش صحبت کنم ولی) مثلا فیلم جوکر که عملا یه فیلمی که ربطی به کمیک نداشت، اصلا جوکری وجود نداشت، ولی خب همه به به و چه چه کردن و فیلم هم اسکار به جیب زد، یا مثلا سه گانه نولان که زیادی گنده شده...
در کل در خارج از دنیای کمیک که هیچ، ولی در دنیای کمیک اگه فیلمی ساخته شد با اطلاعات کمیکی نگاهش کنید و در موردش نظر بدین،
سینما و کمیک تفاوت های ریز و درشتی با هم دارن...

این نظر خیلی روی من تاثیر گذاشت.چون فیلماس زیادی بودن که نمراتشون در حقشون نبوده ولی به دلم نشستن.
نمونه اش No Way Home و Shazam که جفتشون شاهکارن ولی تو متا گرفتن۷۱! این یعنی توهین به کمیک و بدتر از اون من به خودم توهین میگیرم چون منم طرفدار کمیکم.ژانر کمیک مانند دنیای مردان ایکس میمونه که تو تبعیضه یا کمتر مورد تحسین قرار میگیره.اونا میگن کمیک کیلو چنده ماام میگیم IMDb کیلو چنده!خداوکیلی اسکار رو باید گل گرفت با این کاندیدایی که میذاره(نمونه اش مثال هایی بود که خودتون زدید)
حالا اسکار رو وسط نمیارم ولی نمرات منتقدین اصلا قابل توجه نیست.حالا شاید تو برخی فیلمای دیگه بتونن نمرات منصفانه ای بدن ولی واسه کمیک؟من اینطور فکر نمیکنم.
در آخر هم بارها و بارها گفتم و نمیخوام چاپلوسی یا پاچه خواری باشه ولی من به این سایت پناه آوردم.چون نمرات قابل توجه ای داره و بحث هایی عالی برای فیلم ها وسط میاره و زیر ذره‌بین میره.خدایی کی فکرشو میکرد Black Panther که تو متا گرفته ۸۸ از استاد ۸/۵ بگیره؟بد ندادن ها،ولی ایراداتی که برای بقیه به چشم نیومدن رو گفتن.یا مثلا Blade گرفته ۴۷.ولی استاد از اون فیلم های مدرنی گفتن که تو اوایل قرن ۲۱ فیلم های کمیک بوکی رو سر زبون ها انداختن.یا برای Across The Spider-Verse که هرگز نمیکوبمش و Must See متا رو خرید(!) استاد دادن ۸.این یعنی انصاف.اسم سایت رو ببینید.چی نوشته؟لقب اسپایدرمن.پس علاوه بر مقالاتی که تحت عنوانش بیرون میره،تعصب و علاقه خاصی هم روش هست.پس استاد به عنوان برترین فن اسپایدی میتونستن تمامی آثار مردعنکبوتی رو ۱۰ بدن و شاهکار بدونن.ولی منصفانه نمره دادن.
اشکال نداره،بقیه میتونن با تعصب نمره بدن و بدون دلیل بگن Dark Knight برترین فیلم کمیک بوکیه ولی ما با نمره خودمون جلو میریم.بیشتر از این نمیگم.خودتون تا تهش برید...
نقل قول کردن
AmirhoseinJafari2005
#13 AmirhoseinJafari2005 1402-06-31 21:58
به نقل از Haj Peter:
منم قبلا نمره و نقد ها واسم مهم بود، یه وقت هایی بعضی از فیلم ها به حقشون نمیرسیدن ولی خوب از این اتفاقات کم پیش میومد، ولی الان دیگه زیاد شده، فیلم مزخرف فلش باید بالای 70بگیره؟ اون وقت فیلمایی مثل انت من 3 بالای 40 امیزینگ 2 هم 51؟این دو فیلم ضعف دارن ولی به شدت از فاجعه ای به اسم فلش بهترن و حقشون بیشتر از ایناست،یعنی نمره ها رسما کشک، البته باید در زمینه فیلم های کمیک بوکی مبنا رو بر پایه کمیک قرار بدیم، قوانین و تکنیک سینما هم مهمه ولی فیلم کمیکی اسمش روشه،بر پایه کمیک ساخته میسه و باید به منبع خودش وفادار باشه( مخصوصا ذات شخصیت و فضای داستان) و با تغییرات مناسب یه اثر خوب تحویل مخاطب بدن.(سریال دردویل و اسپایدر من خارقالعاده مثال های عالی برای این مورد هست)
از این بی عدالتی ها زیاد انجام شده تو سایت هم بهش اشاره شده ( و زیاد نمیخوام در موردش صحبت کنم ولی) مثلا فیلم جوکر که عملا یه فیلمی که ربطی به کمیک نداشت، اصلا جوکری وجود نداشت، ولی خب همه به به و چه چه کردن و فیلم هم اسکار به جیب زد، یا مثلا سه گانه نولان که زیادی گنده شده...
در کل در خارج از دنیای کمیک که هیچ، ولی در دنیای کمیک اگه فیلمی ساخته شد با اطلاعات کمیکی نگاهش کنید و در موردش نظر بدین،
سینما و کمیک تفاوت های ریز و درشتی با هم دارن...

قبول دارم فیلم های زیادی هستند که زیادی گنده شدند. مثل فیلم جوکر. اون موقع که اکران شده بود، من خیلی خوشم میومد ازش. اما مدتی که شروع به دیدن فیلم های مختلف و کسب اطلاعات بیشتر درباره مسائل سینمایی و... متوجه شدم که کپی برابر اصل فیلم راننده تاکسی مارتین اسکورسیزیه.
و یا فیلم هایی مانند بازگشت سوپرمن که امتیاز ۷۰ گرفته درحالی که به شدت کسالت آوره. البته اینم بگم که فیلم فلش مثل آثار زک اسنایدر، امتیاز ۵۰ گرفته نه ۷۰. (سایت متاکریتیک منظورمه)
در کل هیچ کسی (حالا چه کارشناس سینما باشه، چه تماشاچی عادی) نمی‌تونه فیلمی رو با همون نقطه دید و نوع نگاه کارگردان ببینه. بخاطر همینه فیلم هایی به وجود میان به اسم "کالت" و خیلی از فیلم ها درک نمی‌شن و فیلمی که لایق تقدیر رو داره به سمت فراموشی می‌ره.

به نقل از Haj Peter:
ممنون بابت این مقاله،
نظر مثبت راجر ایبرت در مورد فیلم فانتوم واسم جالب بود

ایبرت به خیلی از فیلم هایی که عموماً نقدهای منفی دریافت کردن، مثبت داده! از این لیست می‌تونم بگم تقریبا همشو (به غیر از یکی دوتا) پسندیده بود و در کمال تعجب هم به اکثر فیلم های کارگردانان خبره‌ای مثل دیوید فینچر و یا حتی تیم برتون نقد منفی می‌داد. (به خاطر همین میگم هیچکس نمی‌تونه با همون نقطه دید سازنده، به فیلم نگاه کنه).
نقل قول کردن
ادریس نصراللهی
#14 ادریس نصراللهی 1402-07-02 11:34
فیلم های قدیمی سوپرمن کریستوفر ریو ( قسمت های اول و دوم ) چطور ؟
بنظرم اونها خیلی بیشتر از یه سری فیلم های توی این لیست لیاقت کالت شدن رو دارن
اونها کالت نشدن ؟
نقل قول کردن
علیرضا محمدزاده
#15 علیرضا محمدزاده 1402-07-02 15:28
به نقل از AmirhoseinJafari2005:
به نقل از ArmanSpidery:

مورد و مشکل جوئل شوماخر هم ربطی به خشونت و ترسناک بودن برتون نداشت ایراد از جای دیگریه

سلام دوست عزیز.
منابع معتبر موجوده که این فیلم به دلایلی شکست خورد و ضرر مالی محسوب می‌شد و اصلی ترین دلایلش هم دارک بودن برخی صحنه ها بود.

از ویکی پدیای انگلیسی نقل می‌کنم:
پس از شکست نسبی بازگشت بتمن ، برتون به عنوان کارگردان سومین فیلم، بتمن برای همیشه ، (1995) با جوئل شوماخر جایگزین شد تا سری را در یک فیلم-خانوادگی ببرد.
با این حال ، «بازگشت بتمن» به عنوان دنباله‌ای بر پنجمین فیلم پرفروش تاریخ، ناامیدکننده‌ای در نظر گرفته شد و حدود 114.8 میلیون دلار کمتر از فروش 411.6 میلیون دلاری بتمن در سینما داشت. در جولای 1992، مدیران ناشناس برادران وارنر در مورد فیلم گفتند: "خیلی تاریک است. خیلی سرگرم کننده نیست."
علیرغم رده‌بندی PG-13 آن توسط انجمن فیلم‌های سینمایی ، به والدین هشدار می‌دهد که ممکن است یک فیلم حاوی محتوای قوی و نامناسب برای کودکان باشد، برخی از مخاطبان (به‌ویژه والدین) از محتوای خشونت‌آمیز و جنسی «بازگشت بتمن» خوششان نمی‌آید. استودیو هزاران نامه شکایت دریافت کرد.

یعنی شما می گید یک فیلم بتمن حتما باید دارک و خشن باشه تا موفق باشه و جوئل شوماخر چون اینطور نبود شکست خورد ؟ خیر مشکل از مدیریت و کارگردانی و فیلمنامه لوس و بچگانه اثره که الزاما به معنی مشکل داشتن لایت بودن یا مراعات کردن اخلاقیات در مورد خشونت و غیره نیست همین جوئل شوماخر سالها قبل فیلم the lost boys رو ساخت در مورد خون آشامها !! اگر مدیریت ، کارگردانی ، تفهیم و فیلمنامه بهتری در اثر استقاده می شد شاید با اثر به مراتب بهتری روبرو بودیم صحبت های جناب ترابی رو فراموش نکنید
نقل قول کردن
Haj Peter
#16 Haj Peter 1402-07-03 15:55
#12اتفاقا یه کامنت نوشتم در مورد across the spider verse، من خودم عاشق قسمت اول یا همون into the spider verse هستم تو تاپ تن فیلم های کمیکی برام رتبه1 داره، ولی قسمت دوم یه ایراد خیلی بزرگ داره، اونایی که کمیک نخوندن اونو کاملا شاهکار خطاب میکنن ولی متوجه یه مشکل نمیشن، چه مشکلی؟ همون چیزی که اقای ترابی بهش اشاره کرد، و این موضوع تو تمام مدت دیدن این انیمیشن اذیتم میکرد، آقای ترابی بهش هشت داد چون واقعا عاشق و طرفدار اسپایدی و از این کار پیتر خوشش نیومد چون این کارکتر همچین تصمیمی نمیگیره، سازنده هاکمی از ذات پیتر دور شدن (که البته دلیلش رو هم همه میدونیم و اصلا هم دوست ندارم باز درموردش حرف بزنم) across the spider verse از همه لحاظ عالیه و شاهکاره ولی طبق نکته ای که گفتم مشکلی داره که مربوط به کمیکه و از اون جایی که این فیلم لقب کمیک بوکی رو یدک میکشه برای یه ایراد محسوب میشه که اونو از یه شاهکار دور میکنه، نمیگم فیلم بدیه، خیلی هم خوبه ولی خب بی ایراد نیست، اون متعصب های هم که دارک نایت رو بهترین فیلم کمیکی میدونن و یه شاهکار میدونن(البته اینجور آدما کلا این سه گانه رو شاهکار بشریت میدونن :-* این متعصب ها اصلا کم نمیارن) طرفدار واقعی کمیک نیستن و کاملا با بتمن اشنایی ندارن چون قطعا یه طرفدار واقعی بتمن میدونه که این سه گانه اشکال داره.
خیلی حرف قشنگی زدی تو سطر آخر، دقیقا حرف دلمو زدی، اصلا imdb پشیزی برام ارزش نداره... ما خودمون با شیوه خودمون میریم جلو
نقل قول کردن
The Spectacular Burmun
#17 The Spectacular Burmun 1402-07-03 22:48
به نقل از Haj Peter:
#12اتفاقا یه کامنت نوشتم در مورد across the spider verse، من خودم عاشق قسمت اول یا همون into the spider verse هستم تو تاپ تن فیلم های کمیکی برام رتبه1 داره، ولی قسمت دوم یه ایراد خیلی بزرگ داره، اونایی که کمیک نخوندن اونو کاملا شاهکار خطاب میکنن ولی متوجه یه مشکل نمیشن، چه مشکلی؟ همون چیزی که اقای ترابی بهش اشاره کرد، و این موضوع تو تمام مدت دیدن این انیمیشن اذیتم میکرد، آقای ترابی بهش هشت داد چون واقعا عاشق و طرفدار اسپایدی و از این کار پیتر خوشش نیومد چون این کارکتر همچین تصمیمی نمیگیره، سازنده هاکمی از ذات پیتر دور شدن (که البته دلیلش رو هم همه میدونیم و اصلا هم دوست ندارم باز درموردش حرف بزنم) across the spider verse از همه لحاظ عالیه و شاهکاره ولی طبق نکته ای که گفتم مشکلی داره که مربوط به کمیکه و از اون جایی که این فیلم لقب کمیک بوکی رو یدک میکشه برای یه ایراد محسوب میشه که اونو از یه شاهکار دور میکنه، نمیگم فیلم بدیه، خیلی هم خوبه ولی خب بی ایراد نیست، اون متعصب های هم که دارک نایت رو بهترین فیلم کمیکی میدونن و یه شاهکار میدونن(البته اینجور آدما کلا این سه گانه رو شاهکار بشریت میدونن :-* این متعصب ها اصلا کم نمیارن) طرفدار واقعی کمیک نیستن و کاملا با بتمن اشنایی ندارن چون قطعا یه طرفدار واقعی بتمن میدونه که این سه گانه اشکال داره.
خیلی حرف قشنگی زدی تو سطر آخر، دقیقا حرف دلمو زدی، اصلا imdb پشیزی برام ارزش نداره... ما خودمون با شیوه خودمون میریم جلو

تمام.
فیلمی که ایراد داشته باشه باید گفته بشه.حتی اگر فن صد اون کاراکتر و فیلم باشی.
من خودمم Into The Spider-Verse رو با توجه به رتبه بندی ۵۰ تایی ام بهش رتبه ۶ دادم(شرمنده دیگه،ولی نمره کاملو دادم) ولی دنباله اش از نظر کمیک ایراد داره.اگر کسی منتقده باید تمامی وجه های فیلم رو در نظر بگیره.ژانر هاشو زیر ذره بین ببره و نقد کنه.اگر تماشاچی ساده باشی،میگی آقا جلوه های بصری و داستان و کاراکتر های جدید... اصلا ۱۰ از ۱۰.ولی من به عنوان یه منتقد ژانر کمیک بوک و ابرقهرمانی(بیشت ر در اقتباس های کمیک)بهش دادم ۸/۵.
در مورد سه گانه نولان هم که قبلا صحبت کردیم و اختلاف نظر نداریم.
شیوه خودمون هم که از سال ۱۳۹۱ داره پیش میره و هیچ چیزی هم جلوش رو نمیگیره.چون منطقی،کامل و بجا هستش.
نقل قول کردن
Haj Peter
#18 Haj Peter 1402-07-04 14:13
#17دقیقا،
هر کسی کاراکتری که دوست داره و عاشقشه،(اقتباس هاش) رو از روی تعصب نظر نمیده چون میدونه فلان اثر در شان کاراکتر مورد علاقش نیست
راستی دوست دارم بدونم تاپ فایوت چیا هستن :-*
نقل قول کردن
The Spectacular Burmun
#19 The Spectacular Burmun 1402-07-04 19:09
به نقل از Haj Peter:
#17دقیقا،
هر کسی کاراکتری که دوست داره و عاشقشه،(اقتباس هاش) رو از روی تعصب نظر نمیده چون میدونه فلان اثر در شان کاراکتر مورد علاقش نیست
راستی دوست دارم بدونم تاپ فایوت چیا هستن :-*

چرا تاپ فایو رفیق گلم،تاپ تن رو برات میفرستم(راستش خواستم عکس ورقه ای رو که توش نوشتم بفرستم نشد.اسکرین شات از مقاله و نوت بگیرم نشد.دیگه گفتم کوتاهشو بفرستم بعدا کلشو تو عکس اپلود میکنم.
10.Captain America:Civil War
9.X2:X-Men United
8.Avengers:Infinity War
7.Batman Begins
6.Spider-Man:Into The Spider-Verse
5.Super-Man ll
4.Logan
3.Spider-Man ll
2.Avengers:End Game
1.Spider-Man:No Way Home
نقل قول کردن
Haj Peter
#20 Haj Peter 1402-07-05 13:54
#19میدونستم نو وی هوم واست اوله، دیگه معلومه :-*
مرسی واسه لیست ;-)
نقل قول کردن
The Spectacular Burmun
#21 The Spectacular Burmun 1402-07-05 20:19
#۲۰
قربان تو
آره دیگه جاهای زیادی تو سایت گفتم :lol:
نقل قول کردن
امیرمحمد
#22 امیرمحمد 1402-10-06 16:31
واقعا مقاله کاملی بود به نظرم یکی از پخته ترین مقالهای این سایتهههه❤❤❤❤❤
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

42

مردعنکبوتی سیمبیوتی

کمیک های پادشاه سیاه پوش - فارسی - کامل

پاسخ به سئوالات مردعنکبوتی

مقالات اسپایدرمن راهی به خانه نیست

حقایق کمیک بوکی

گرین گابلین

50

تاپ 20 - سایت spidey.ir

27

کمیک امپراتوری مخفی

توطئه کلونی

دنیای ونومی

41

Telegram     Facebook    Youtube red

Aparat     Instagram     Discord                                                                                   

       

 

کمیک بوک های امازینگ اسپایدرمن

نکات جالب مرد عنکبوتی

14

18

26

15

بزرگان تاریخ اسپایدرمن

006

 

0010

21

31

29

 لحظات ماندگار اسپایدرمن

28

25

39

بهترین داستان های اسپایدرمن

لباس های مختلف اسپایدرمن

22

دشمنان معروف مرد عنکبوتی

34

48

45